Andre fag

Programmering?? Nogen der kan finde ud af det?

07. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
HEj!! SKal til eksamen TOrsdag i Programmering og ja... sandt er det.. jeg forstår ikk ret meget. Min lærer har lagt en masse eks. på spørgsmål vi kan blive spurgt om, og jeg lægger dem her, hvis så nogen kan og vil, må i gerne prøve om i kan forklare mig nogen af dem bare?? For jeg er Lost!!! Man skal forklare hvad det er der sker.... Hver "opgave" er delt med /////////////////
Håber nogen har lyst, kan og vil :)


$tal = 0;

print "<br>";
print "<br>";

while($tal
{
print "$tal<br>";
$tal = $tal +1;
}
?>
///////////////////////////////////////////


print "<br>";
print "<br>";

for ($tal = 0; $tal
{
print "$tal<br>";
}
?>
///////////////////////////////////////////


//$tal = 0

print "<br>";
print "<br>";

for ($tal = 0; $tal
{
if($tal== 3 || $tal==5)
{
print" Det er det tal vi søgte";
}
else
{
print "$tal<br>";
}
}
?>

$antal=$_REQUEST["styk"];
$beregn=$_REQUEST["tal"];

pris($antal, $beregn);

function pris($antal, $beregn)
{
$pris = $antal*$beregn;
print "Den samlede pris er $pris";
}

?>

///////////////////////////////////////////


$navn = $_REQUEST["navn"];

if($navn)
{
print "Hej $navn, hvordan går det?";
}
else
{
print" indtast dit navn";
}
?>

///////////////////////////////////////////


$aar = 2000;

print "<br>";
print "<br>";

$tal = $aar % 400;
$tal1 = $aar % 100;
$tal2 = $aar % 4;

if($tal == 0)
{
print "$aar er et skudår<br>";
}
else
if(($tal2 == 0) && ($tal1 != 0))
{
print "$aar er et skudår<br>";
}
else
{
print "$aar er ikke et skudår<br>";
}

?>

///////////////////////////////////////////

$tal = $_REQUEST["tal"];

switch ($tal)
{
case 1:
$resultat = "Du valgte tallet 1";
break;

case 2:
$resultat = "Du valgte tallet 2";
break;

case 3:
$resultat = "Du valgte tallet 3";
break;

case 4:
$resultat = "Du valgte tallet 4";
break;

case 5:
$resultat = "Du valgte tallet 5";
break;

case 6:
$resultat = "Du valgte tallet 6";
break;

case 7:
$resultat = "Du valgte tallet 7";
break;

case 8:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

case 9:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

case 10:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

default:
$resultat = "Du skal vælge et tal mellem 1 og 10";
}
print "$resultat";
?>

///////////////////////////////////////////


function sumalletal($maxtal)
{
$i=1;
while ( $i
{
$sum=$sum+$i;
$i++;
}
return $sum;
}
?>

///////////////////////////////////////////



$fil=fopen("tekst.txt","r");

While(!feof($fil))
{
$Streng =fgets($fil,4096);
Print $Streng;
}

fclose($fil);

?>

///////////////////////////////////////////


$fil=fopen("tekst.txt","r+");

fwrite($fil,"jeg har programmering lige nu");
$Streng =fgets($fil,4096);
echo $Streng;

fclose($fil);
?>
///////////////////////////////////////////

På forhånd MANGE tak hvis nogen Gide rprøve forklare mig hvad der sker :| Har ik forstand på Switch og alt det! Kan SLET ik huske det!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg har ikke programmering på skolen eller noget men bruger min fritid på det! Og især PHP programmering, som jeg kan se, bliver brugt her!


$tal = 0;

print "<br>";
print "<br>";

while($tal
{
print "$tal<br>";
$tal = $tal +1;
}
?>

Her gemmes tallet 0 i en variabel, hvorefter der bliver udskrevet to linjeskift! Derefter bliver der oprettet en løkke, der kører så længe variablen $tal (som jo indeholder tallet 0) er under eller lig med 25! I denne løkke bliver tallet i løkken udskrevet, efterfulgt af et linie skift! Til sidst adderes $tal variablen med 1, så løkken kan køre videre! På denne måde bliver alle tallene udskrevet fra 0 til 25!

Du må lige sige til, hvis det er FOR detaljeret!

Svar #2
07. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Nej..Det er super godt..og jeg forstår det ligefrem!!! Tusind tak!!!!! og ja... Det er PHP :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Ok, så går vi da videre til næste:

print "<br>";
print "<br>";

for ($tal = 0; $tal
{
print "$tal<br>";
}
?>

Her udskrives igen to linjeskift! Derefter startes en løkke, men denne gang, er det af arten "for" løkke! I denne løkke er der mulighed for at definere en variabel, angive hvor langt løkken skal køre, og til sidst hvor meget variabel skal adderes med for hver gang løkken kører! I eksemplet før med while-løkken, var man nødt til at definere variabel før, og angive hvor meget variabel skal adders med til sidst i løkken! Men som sagt, kan dette gøres nemt på 1 linje med en for løkke...
Altså, der bliver oprettet en variabel med tallet 0.
"$tal
I selve løkken bliver tallet udskrevet efterfulgt af et linje skift. Og på denne måde, igen, udskrives alle tal fra 0-25!

Svar #4
07. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Ej super.... Se, det vidste jeg ikke engang.. :S Hvis du Vil må du MEGET gerne svare på flere af dem..Du er en Stor hjælp for mig.. og ved det er lidt plat jeg ik har skrevet eks. på hvad jeg tror det kan være, men er lidt ud og "skide" for jeg aner det VIRKELIG ik... Men, hvis du ik har tid/vil så i hvert fald MANGE tak for disse to svar!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Ok, og vi går hurtigt til den næste:


//$tal = 0

print "<br>";
print "<br>";

for ($tal = 0; $tal
{
if($tal== 3 || $tal==5)
{
print" Det er det tal vi søgte";
}
else
{
print "$tal<br>";
}
}
?>

Her starter vi med en kommentar, og det angives med //... Jeg kan ikke lige sige, hvorfor der kommenteres dér, men det er sikkert for at vise, at der ikke er behov for at definere variablen $tal, da den bliver defineret i selve for-løkken!
Igen startes der med to linjeskift, efterfulgt af en løkke, hvor en variabel får tildelt tallet 0, løkken får at vide, at den skal køre, indtil variabel $tal er under eller lig med 25, og til sidst, angives der, at variablen skal adderes med 1, for hver gang løkken kører!

Løkken startes med en betingelse der oversat til dansk siger: HVIS variabel $tal, inderholder tallet 3 ELLER 5, så udskriv: Det er det tal vi søgte
Ellers så udskriv tallet!

En simulation:
I første omgang udskrives tallet 0
I anden omgang udskrives tallet 1
I tredje omgang udskrives tallet 2
I fjerde omgang udskrives "Det er det tal vi søgte"

Og sådan bliver den vedd indtil den når 25, og på den måde bliver alle tal mellem 0-25 udskrevet, undtagen tallet 3 og 5, hvor der bliver udskrevet: Det er det tal vi søgte...

Jeg kan desværre ikke nå mere i denne omgang!

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

i #5 skriver jeg:
"løkken får at vide, at den skal køre, indtil variabel $tal er under eller lig med 25"

Jeg mener selvfølgelig: Løkken får at vide, at den skal køre, så længe variablen $tal er under eller lig med 25!

Svar #7
07. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Tusind tak for din hjælp... og, hvis du får lov at fortsætte... så skal du være velkommen... jeg skulle gerne PRØVE få styr på det her til på torsdag...skal op som den første ...!!!!


Held og lykke med alle dine eksamner!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)


$antal=$_REQUEST["styk"];
$beregn=$_REQUEST["tal"];

pris($antal, $beregn);

function pris($antal, $beregn)
{
$pris = $antal*$beregn;
print "Den samlede pris er $pris";
}

?>

Okey.. Der findes to slags forms, en POST-form, og en GET-form! Og hvis man skal have input fra en POST-form, bruger man variablen $_POST[];, og hvis man skal have input fra en GET-form, bruger man variablen $_GET[];... Men så har PHP en variabel der kaldes $_REQUEST[]; og den kan hente input, både fra en POST- og en GET-form! Så det vil sige, det er ligegyldigt hvilken slags form det er!

$antal=$_REQUEST["styk"];
$beregn=$_REQUEST["tal"];
I de første to linjer, bliver der hentet input fra en form ved hjælp af variablerne $_REQUEST[], som bliver sat ind i to variabler! Teksten imellem [], angiver det felt fra formen, hvor inputtet ligger! I dette felt, skal vi bruge felterne "styk" og "tal"!

I første omgang hopper vi ned til en funktion, ved navn pris, der tager to parametere:
function pris($antal, $beregn)
{
$pris = $antal*$beregn;
print "Den samlede pris er $pris";
}

Her blive funktionen oprettet, der kan tage to "inputs"... Inde i funktionen, bliver den første parameter der kaldes $antal ganget med andet parameter der kaldes $beregn, hvorefter de bliver lagt ind i variablen $pris... Derefter udskrives prisen på skærmen! Med denne funktion kan du altså angive, antal af varer samt prisen på 1 vare, hvorefter den totale pris udregned ved en multiplikation og prisen udskrives!

I tredje linje:
pris($antal, $beregn);
Bruger vi den funktion der er blevet lavet, ved at bruge de inputs som kommer fra formen!

Det vil altså sige, at en bruger har mulighed for at indtaste prisen på en vare og derefter antal, hvorefter den totale pris udregnes automatisk!

Funktioner kan godt virke sløret i starten, men det kommer hen ad vejen, når man indser, hvor mange kodelinier der kan spares, ved at lave en funktion!

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)


$navn = $_REQUEST["navn"];

if($navn)
{
print "Hej $navn, hvordan går det?";
}
else
{
print" indtast dit navn";
}
?>

I første linie bliver inputtet fra en form med feltet "navn" sat ind i en variabel $navn.
Denne variabel blivver tjekket om den overholdet indeholder noget ved at sige if($navn)
Hvis det viser sig, at den indeholder noget, udskrives navnet!
Ellers vil den sige: Indtast dit navn... og så var man eksempelvist nødt til at gå tilbage til formen, for at indtaste i feltet "navn"

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juni 2005 af wills0n (Slettet)

Hvis du vil læse lidt så prøv php.net/manual .. den er faktisk mere nyttig end man lige skulle tro - du kan slå ALT omhandlende php op - fx php.net/filesystem eller bare en funktion php.net/fopen osv osv :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

- du skal lige sige til, hvis jeg skal hjælpe med flere!

Svar #12
08. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Uh, hjælp med alle dem du kan og vil.... Jeg forstår det faktisk når du forklarer dem! Jeg har fået udleveret ngole papir af min lærer, men jeg fatter dem viiirkelig ik...

#10 Tak for rådet!!! Vil da prøve derind og læse lidt os så :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. juni 2005 af Benhur (Slettet)

Hvorfor er det ikke sådan noget simpelt programmering vi skal op i på HHX... :(
Jeg skal også op i IT på torsdag(imorgen) men der er det for mig lidt mere uklart hvad det egentlig er der skal foregå... Men mon ikke det går alligevel.

Svar #14
08. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Det er også i morgen jeg skal op... Jeg har kun faget pga. de passede med timeantal og det andet sagde mig intet.. Men jeg forstår det ikke!!

Jeg skal op i et program jeg Selv har lavet, og det kan jeg sagtens forklare mig ud af, det er ikke noget problem, men vi har fået disse spørgsmål, som vi skal kunne svare på.. og vil vove påstå jeg aldrig har arbejdet med ting som "case", "Switch" osv... Jeg forstår det ik... Men så er det jo rart når nogen gerne vil hjælpe en... og man pludselig forstår lidt mere :)

Held og lykke i morgen!!!

ps. er en tøs... nok derfor jeg fatter endnu mindre *G*

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)

På hvilken skole får man da sådan noget programmering? Hehe.. sådan noget programmering, gad jeg da godt have! Men skal nu på STX til næste år...
#13 - Ja du har ret, dette er simpelt programmering. Hvis nu #0 måske bare havde prøvet at følge med i timerne, ville det være intet problem at se, hvad der sker i disse koder! Jeg har lært PHP uden nogen lærer eller noget men interesse som drivkilde!

Nå men vi hopper til næste kode:

$aar = 2000;

print "<br>";
print "<br>";

$tal = $aar % 400;
$tal1 = $aar % 100;
$tal2 = $aar % 4;

if($tal == 0)
{
print "$aar er et skudår<br>";
}
else
if(($tal2 == 0) && ($tal1 != 0))
{
print "$aar er et skudår<br>";
}
else
{
print "$aar er ikke et skudår<br>";
}

?>

Allerførst bliver en variabel defineret med værdien 2000 efterfulgt af to linjeskift!
$tal = $aar % 400;
$tal1 = $aar % 100;
$tal2 = $aar % 4;
Her defineres tre forskellige variabler. % operatoren angiver den rest, der bliver, når et tal divideres med et andet tal. Eksempel vist, bliver der i første linje divideret 2000/400 som giver 5, og vil dermed give en rest på 0, som bliver indsat i variablen $tal! I de to næste linie, divideres der med 100 og 4, og resten, hvis der overhovedet er nogen, bliver indsat i variablerne!

Derefter tjekkes der om tallet i variablen $tal er lig med 0. Hvis denne påstand er sandt (hvilket den faktisk er i dette tilfælde, hvor $aar er sat til 2000), så udskrives: [tallet i variablen $aar (hvilket er 2000)] er et skudå, efterfulgt af et linieskift!

Men hvis ikke $tal indeholder 0 går den videre til næste statement:
else
if(($tal2 == 0) && ($tal1 != 0))
hvor der bliver tjekket om $tal2 er lig med 0 OG $tal1 IKKE er lig med 0... disse variabler blev jo defineret før, så de indeholder et tal! Men altså hvis dette er tilfældet altså, at $tal2 er lig med 0 OG $tal1 IKKE er lig med 0... så skal der udskrives: [tallet i variablen $aar (hvilket er 2000)] er et skudå, efterfulgt af et linieskift!

Men hvis hverken det føreste eller andet statement er sandt, udskrives der bare: [tallet i variablen $aar (hvilket er 2000)] er IKKE et skudå, efterfulgt af et linie skift!

Det var rimelig meget for denne gang men det er kun for at gøre det så nemt som muligt :)

Svar #16
08. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Tak...! :) Og jeg har altså fulgt med... Men det er jo ikke ens betydning med at jeg forstår det? Det har ikke den store interesse det her fag for mig, må jeg indrømme men igen...TAK for din hjælp!!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. juni 2005 af Mester_Bean (Slettet)


$tal = $_REQUEST["tal"];

switch ($tal)
{
case 1:
$resultat = "Du valgte tallet 1";
break;

case 2:
$resultat = "Du valgte tallet 2";
break;

case 3:
$resultat = "Du valgte tallet 3";
break;

case 4:
$resultat = "Du valgte tallet 4";
break;

case 5:
$resultat = "Du valgte tallet 5";
break;

case 6:
$resultat = "Du valgte tallet 6";
break;

case 7:
$resultat = "Du valgte tallet 7";
break;

case 8:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

case 9:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

case 10:
$resultat = "Du valgte tallet 9";
break;

default:
$resultat = "Du skal vælge et tal mellem 1 og 10";
}
print "$resultat";
?>

Her er det rigtigt, at der bliver brugt switch(), som bare er en anden måde at lave betingelse på end if()-elseif()-else()
I første linje, bliver der sat noget input fra brugeren ind i en varibel, der stammer fra feltet 'tal' i en form. Derefter bruges switch($tal), som angiver, at nu skal vi tjekke værdien i variablen $tal!
Tjekkelsen foregår ved brug af ordene 'case' ... Case skal forstås som HVIS...
Altså først:
HVIS variablen imellem paranteserne i switch() er lig med 1, så:
Indsæt teksten "Du valgte tallet 1" i variablen $resultat.
Derefter hop ud af switch()!

Altså hele vejen igennem tjekkes om tallet, enten er 1,2,3,4,5,6,7,8,9 eller 10!

Til sidst skrives default: ... det vil sige, at hvis variablen nu ikke indeholdte nogen af disse tal, skulle variablen $resultat indeholde teksten "Du skal vælge et tal mellem 1 og 10";

Til sidst udskrives indholdet af variablen $resultat, hvilket jo afhænger af, hvad $tal variablen indeholdte!

Svar #18
08. juni 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

åååh.. okay...så det er det Switch står for...! oki... igen igen igen igen.. osv.. TAK :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. juni 2005 af Malfoy (Slettet)

#17) Det var dog utroligt hr.Bønne hvor har du lært det henne?

Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. juni 2005 af SirBille (Slettet)

Et genialt sted hvis i har programeringsproblemer, uanset hvilket sprog der snakkes om, så er www.eksperten.dk genial..!

Der er også vild meget hjælp til php..

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.