Matematik

Bestemmelse af a - integralregning

12. november 2011 af MishaNamong (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således

Bestem a, når ∫(2a over a) x2 dx = 56/3

 

Har aldrig haft sådan en type opgave, hvor jeg selv skal finde a :-) Nogen der kan hjælpe og forklare, fordi der er flere af den type som skal udregnes, så det vil være rart at have et eksempel udregnet og forklaret, så man kan bruge det :-)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af PeterValberg

står der?

for i så fald er det lige meget med a, den forsvinder i brøken

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2011 af MishaNamong (Slettet)

Opgaven har jeg vedhæftet

Resultatet har jeg og det er a=2 - men jeg vil gerne vide, hvordan man kommer frem til det.. :-)

Vedhæftet fil:mat.jpg

Svar #3
12. november 2011 af MishaNamong (Slettet)

Så der kommer til at stå

4/2 = 2 - skal jeg så bare skrive at det er udregningen?? eller hvordan skal jeg stille det op ?

 

∫(4 over 2) 1/3x3 dx = [1/3x3]4 over 2 = 1/3*43 - 1/3*23 = 56/3 - for så passer det med facit


Svar #4
12. november 2011 af MishaNamong (Slettet)

Men mange tak :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2011 af PeterValberg

Nåh nu kan jeg se hvad du mener:

så gør du således:









- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestemmelse af a - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.