Matematik

Trekants ukendte sider

13. november 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens

 

Sidder her og har lavet tonsvis af trigonometri opgaver osv. osv. og er stødt på en opgave som jeg bare ikke forstå.

 

- Jeg vedhæfter et billede, så I kan se opgaven

 

Jeg skal finde resterende sidelængder samt vinkler, men forstår hvordan jeg skal gøre det i denne opgave, samtidig med, at jeg har den rette vinkel

 

(Har altid problemer med at opstille ligninger med cos, sin, eller tan, når jeg kun har den rette vinkel og en katete)

 

Håber I kan finde forståelsen for opgaven og hjælpe mig ud her, for jeg fatter virkelig ikke hvordan man skal beregne den første sidelængde eller vinkel.

 

 

Hilsen,

Lukas


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Hej Lukas.

Jeg ville benytte pythagoras til at finde de resterende siderlængder.
Vi skal benytte Pytharos: c2 = a2 + b2, samt at (a+b)2 = a2 + 2·a·b + b2. Indsæt a,b og c og løs ligningen for x:

(x+2)2 = 82 + x2

=> x2 + 2·2·x + 22 = x2 + 64

Herfra kan du vidst selv løse resten.

=> x = ?

Nu har du x og kan finde sidelængden b = x, samt sidelængden c = x+2.

For at finde vinklerne er der adskillige metoder med sin, cos og tan, så lad os bare vælge:

sin(A) = modstående/hypotenusen = a/c = 8/(x+2)

Du mangler nu kun, at finde vinklen B. Husk her, at vinkelsummen i en trekant altid er 180o.

 


Svar #2
14. november 2011 af lillewonder (Slettet)

Uhaaa.. Efter et kvarters "kiggen" på din kommentar fandt jeg nøglen til forståelsen haha.

Havde fandme svært ved lige at se, hvordan den ligning hang sammen, men så kom hukommelsen pludselig som en åbenbaring

TUSIND tak for kommentaren og hjælpen HaettemaageN!!!!

Du fandme min redningsmand

 

Mange hilsner,

Lukas


Skriv et svar til: Trekants ukendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.