Matematik

vektorer

13. november 2011 af hansemad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Længden af vektor a er 15, længden er vektor b er 10, og vinklen mellem dem er 120 grader.

 

a) Bestem skalarproduktet af vektor a og vektor b?

-        15 * 10 * cos(120) = -75 ??

b) Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og b

-        ?

c) Beregn den værdi af tallet t, for hvilket (a + tb) ⊥ a.

-        ?

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Det er samme opgave, som du har kørende her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1102638 , hvor du også har fået hjælp. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

b). Arealet af parallelogrammet er

A = | âb | ,

hvor â er tværvektoren til vektor a .

c) Løs ligningen (a + tb) • a = 0


Svar #3
13. november 2011 af hansemad (Slettet)

ja, der ved jeg godt. MEN jeg skal jo vide hvad vektorerne a og b er, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender deres længder, og vinklen mellem dem. Arealet af parallelogrammet er da

A = |a||b|·|sin(v)|


Svar #5
13. november 2011 af hansemad (Slettet)

Jeg det fandt jeg ud af, men hvad med (a + tb) * a = 0 ?  Det kan man jo ikke, når vi ikke kender a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gå tilbage til den anden tråd, hvor du lige har fået svar. Det er forvirrende at køre den samme opgave i to parallelle tråde.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.