Matematik

differentialligningen

14. november 2011 af Camilla1992H (Slettet) - Niveau: A-niveau

andengradspolynomiet P er løsning til differentialligningen x(2y`-x)=2y 

bestem en ligning for tangenten til grafen for P i (2,4) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2011 af peter lind

<sæt y = ax2+bx+c ind i differentialligningen. Det vil bestemme a, b og c


Svar #2
14. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

det forstår jeg ikke....


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2011 af peter lind

Du finder y' som er afhængig af a og b. I differentialligningen erstatter du y' med dette. Tilsvarende erstatter du i differentialligningen y med andengrads polynomiet. Du har nu en ligning, der kun indeholder x, a, b og c. Den ligning skal gælde for alle værdier af x. Det giver en ligning til bestemmelsse af a, b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2011 af andershorsted (Slettet)

#3:

Det kan gøres lidt simplere ved at omskrive diff. ligningen:

x(2y' - x) = 2y   ⇔  

y' = y/x + x/2

Nu kan du bestemme hældningen ( a=y'(2) ) af tangenten ved at indsætte punktet (2,4):

a = 4/2 + 2/2 = 3

Nu har du hædningen af tangenten i punktet (2,4) og kan så finde tangenten ved

y - 4 = 3(x - 2)    ⇔

y = 3x - 2


Svar #5
14. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.