Matematik

Bestem F(x) til 1/kvadratrodet af x

14. november 2011 af sonu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Vel overskriften siger det meste. 

Jeg har omskrevet 1/kvadratrodet af x til 1 divideret med 1/3*x0.5

men kan ikke kommer videre herfra. 

 

Håber nogen har tid til at hjælpe, ellers fortsat god aften :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forsøger du at bestemme en stamfunktion til funktionen f(x) = 1/√x ? Dvs

∫ 1/√x dx = ∫ x-1/2 dx

(Det hedder kvadratroden, ikke kvadratrodet, selv om det her begynder at ligne det lidt).


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2011 af PeterValberg

f(x) = √1/√(x) = 1/x1/2 = x-1/2

F(x) = ∫f(x) dx = ∫x-1/2 dx = (1/(-1/2+1))·x-1/2+1 + k =2·x1/2 + k = 2√(x) + k

hvor k er integrationskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. november 2011 af sonu (Slettet)

Tak til Andersen11 for dit svar, ja jeg mener lige præsic det du har skrevet

Til #2 hvordan når man frem til tallet 2 i 4. led??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo 1 / ((-1/2)+1) = 1 / (1/2) = 2


Svar #5
14. november 2011 af sonu (Slettet)

Tak for dit svar Andersen11 :)

 

Fortsat god aften


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af mathon

    eller skrevet
                                      F(x) = ∫1/√(x)dx  =   2∫1/(2√(x))dx2∫(√(x)) 'dx  =  2√(x) + k


Skriv et svar til: Bestem F(x) til 1/kvadratrodet af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.