Matematik

Regression - eks!

15. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej :-)
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp igen, da jeg vidst er gået i stå :S

Nedenstående tabel viser, hvordan syreoverskuddet (målt i en passende enhed) aftog i tiden efter udbruddet.

Tabel:

Antal måneder efter udbruddet  | 6        | 18     | 30    | 42   |

Syreoverskud                                 | 0,88 | 0,36 | 0,16 | 0,06 |

 

a) Gør rede for, at syreoverskuddet med tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af antal måneder efter udbruddet, og bestem en regneforskrift for denne funktion.

Altså jeg kan godt se, at den er aftagende fordi syreoverskuddet bliver mindre, men jeg kender ikke udregningen :S

Jeg ved, at jeg skal lave en regression ved den første opgave, kan nogle måske forklare mig det?

b) Hvor mange måneder efter udbruddet var syreoverskuddet nået ned på 0,20?

c) Bestem halveringstiden.

På forhånd tak! :))))


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af peter lind

Hvordan du laver regression er afhængig af hvilket CAS værktøj, du har. Du kan på http://www.odder-gym.dk/fileadmin/Elevfiler/Dokumenter/ti89.doc    se hvordan det gøres på en Ti89.

Løs ligningen f(t) = 0,2


Svar #2
15. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Nu har jeg fået lavet regressionen... Hvad skal jeg så med de 0,2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2011 af peter lind

Du har nu fået funktionen f(t) hvor t er tiden efter udbruddet i måneder og f(t) er syreoverskuddet. For at finde hvor lang tid der går til syreoverskuddet er 0,2 skal du løse ligningen f(t) = 0,2


Svar #4
15. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har fået f(x) = 1,38356 * 0,928767x

r2 = 0,998708

kan det passe med regression.. Dette er opgave 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2011 af peter lind

Hvis du vil vide om det er rimeligt skal du sætte x til tiderne i dine data og se om det giver y'erne rimelig nøjagtig.

Du skal nu løse ligningen 1,38356 * 0,928767x = 0,2


Svar #6
15. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Det passer rigtig godt!

 


Svar #7
15. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Men så er det bare 0,20 = 1,38356 * 0,928767x og så skal jeg have isoleret x, ikke??


Skriv et svar til: Regression - eks!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.