Matematik

Funktionsundersøgelse

17. november 2011 af Maria-maria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal lave en funktionsundersøgelse af f(x)=sinx

Indtil videre har jeg:

f(x)=sinx

f'(x)=cosx

f"(x)=-sinx

 

Dm(f)=R

Vm(f)=[-1;1]

 

Hvordan finder jeg:

-nulpunker

-minimum og maksimum

-vendepunkter

 

Håber I vil bruge lidt tid på at hjælpe :)

Vedhæftet fil: f(x)=sinx.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af peter lind

Løs ligningen sin(x) =0

Løs ligningen f'(x) = 0

Lav evt. en graf for funktionen(Det er der sandsynligvis også i din bog)


Svar #2
17. november 2011 af Maria-maria (Slettet)

Hvad bruger jeg disse ligninger til?

(Billede af grafen er vedhæftet mit indlæg)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af peter lind

den første finder nulpunkter, den anden minima og maksima


Svar #4
17. november 2011 af Maria-maria (Slettet)

Kan det så godt passe at nulpunkerte = π og -π

og minima og maksima = -1 og 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Hvis du har haft om enhedscirklen ved du at sin(pi)=0 ligesom sin(2pi) osv ... så ja - det er rigtigt :)

Desuden er "enhedscirklen" en cirkel med radius 1 - derfor kan sin og cos ikke antage værdier udenfor intervallet [-1;1]


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.