Matematik

hjælp

17. november 2011 af saraJ1 (Slettet)

Hej, jeg har en matematik aflevering som jeg har brug for hjælp til.

x__ = 2

x-6

 

Jeg har regnet det sådan, men er lidt usikker på det.

(x-6) * x__= (x-6) *2

           x-6

x= 2x-12

2x-x= x

x= 12

x    12 

x    x

x=12

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser korrekt ud. Du kan gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.


Svar #2
17. november 2011 af saraJ1 (Slettet)

Mener du med oprindelige ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den oprindelige ligning er den, opgaven starter med:

x / (x-6) = 2 ,

og ved diverse manipulationer nåede du frem til x = 12 .

Man kan så gøre prøve, dvs, kontrollere, om løsningen nu er rigtig, ved at indsætte den fundne værdi for x i den oprindelige ligning. Den fundne løsning er jo det tal, der tilfredsstiller ligningen. Indsætter man løsningen, skal man få et sandt udsagn:

12 / (12 - 6) = 2


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.