Matematik

Sinusrelationen - find sider ud fra alle vinkler og en enkelt side.

17. november 2011 af njepsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

 

Jeg har fået stille en opgave, hvor jeg har følgende info:

Vinkel A: 13.5

Vinkel B: 135.4

Vinkel C: 38.1

 

Side a: 1.6

 

Jeg ønsker nu at finde de resterende sider, c og b, men kan simpelthen ikke komme frem til nget rigtigt..

Gør jeg brug af b = (a/sin(a))*sin(b), får jeg en længde der er mindre end den mindste side på tegningen..

 

Billede (tegnet i paint)

http://peecee.dk/upload/view/336971


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af mathon

                                  b/sin(B) = a/sin(A)

                                  b = (sin(B)/sin(A)) · a

                                  c = (sin(C)/sin(A)) · a


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne i den generelle trekant

a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)

hvor man her kender a, samt alle tre vinkler A, B, C . Skil sinusrelationen ad i to ligninger, og bestem b og c .


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2011 af mathon

  

                ...har du bemærket, at din vinkelsum er forskellig fra 180 grader?


Svar #5
17. november 2011 af njepsen (Slettet)

Gør jeg brug af din metode, marthon, så får jeg:

 

b=(sin(b))/(sin(a))*a
b=(sin(128.4))/(sin(13.5))*1.6 = b=−0.618469, og det kan jo ikke passe?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Før du regner mere, skal du lige tage stilling til mathon's observation i #4.

Og vær opmærksom på, at du regner vinklerne, som om de var givet i radianer. Sæt lommeregneren til at bruge vinkler i gradmål (DEGREE).


Svar #7
17. november 2011 af njepsen (Slettet)

Vinkelsummen var forkert, det er mig der har kigget helt forkert på det.

 

Fandt også ud af, at det simpelt var fordi, at TI-nSpire havde valgt at ændre mine indstillinger, således jeg kiggede på radians i stedet for degrees.. 

 

Har fundet ud af det nu, tak for hjælpen, marthon & Andersen11.

 

Brugbar side, pvm!


Skriv et svar til: Sinusrelationen - find sider ud fra alle vinkler og en enkelt side.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.