Fysik

Snyt på vægten

18. november 2011 af ChemistryIsKey - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Kan i hjælpe mig på vej med denne opgave?

"Et lod med masse 500g lægges på en vægt. Ved hjælp af en snor trækker man opad i loddet med en kraft af størrelsen 2,10 N.
Hvad viser vægten i gram?"

Har selv prøvet men synes ikke rigtig jeg kan finde den rigtige løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du selv prøvet?


Svar #2
18. november 2011 af ChemistryIsKey

Jeg har bl.a. prøvet med, at finde opdriften men det var forkert.

Kan virkelig ikke se hvad man skal benytte sig af... :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2011 af peter lind

kraften på vægtskålen er tyngdekraften på loddet - 2,10 N


Svar #4
18. november 2011 af ChemistryIsKey

#3 Kraften på vægtskålen?


Svar #5
18. november 2011 af ChemistryIsKey

Please hjælp!

Har selv prøvet.. :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2011 af Kasper73

Du skal finde tyngdekraften på loddet.. "opdriften" har du allerde, den er de 2,1 N.

Ftyngde = masse  [kg] * tyngdeacceleration [m/s2] = Tyngdekraften målt i  [N]

Tyngekraften peger nedad og snoren opad, så her bliver det et regnestykke med + eller - .

 

Du kan også tegne dig ud af det, så hvis tyngekraften er ca. 5 N og snoren er  ca. 2 N, så tegner du en pil, som peger ned på 5 cm, der hvor pilen slutter tegner du en ny pil, som peger op på 2 cm. Det sidste stykke er det vægten vil vise.

 

Hjælper det?


Svar #7
18. november 2011 af ChemistryIsKey

#6 Ja, men jeg bliver i opgaven bedt om, at finde loddets masse i gram og ikke dens påvirkning af tyngdekraften? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. november 2011 af Kasper73

Det er da umiddelbart ikke ikke det du spørger efter i opgaven. I den skal du finde ud af hvad der står på vægten. Hvis opgaven er at du skal finde loddets masse, så er svaret 0,5 kg = 500 g.

 

Jeg forstår det som at du skal finde loddets kraft på vægten og omregne det til gram, som du kan, fordi snorkraften ikke overstiger tyngdekraften og fordi de to krafter er modsatrettede. Tyngdekraften er jo netop den som gør at loddet vejer 500 g. Når der så løftes op i loddet bliver det "lettere", eller det vil jo sige at tyngdekraften på loddet bliver modvirket at snore-kraften, men ikke nok til at løfte loddet. 

 

 


Svar #9
19. november 2011 af ChemistryIsKey

Okay jeg forstår din pointe, men jeg har alligevel brug for hjælp til opgaven.

Er det opdriften, som er de 2,10 N, som snoren trækker eller? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. november 2011 af peter lind

I #6 kaldes snorekraften for "opdriften" Du skal som der står i #8 finde hvor stor kraften er på vægtskålen og omregne denne kraft til hvad vægten viser i gram.  Du kan se i #3 hvordan kraften udregnes.


Skriv et svar til: Snyt på vægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.