Matematik

log1

18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

Solve

log4(x+4) - 2 * log4(x+1) = ½

Jeg vil selv forsøge trin for trin og så må i rette det jeg laver.


Svar #1
18. november 2011 af qwe852 (Slettet)

1.

log4(x+4) - log4(x+1)2 = ½

2.

log4(x+4) - log4(x+1)2 = ½

3.

log4((x+4)/(x+1)2) = ½

korrekt?


Svar #2
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

4.

4log4((x+4)/(x+1)2) = 4½

5.

((x+4)/(x+1)2) = 2

Er det jeg har lavet indtil videre rigtigt?


Svar #3
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

men så ved jeg ikke hvordan jeg kommer fra 5. til 6.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2011 af NejTilSvampe

#3 - gang med (x+1)^2 på begge sider og brug så din kvadretsætning til at gange parentesen ud. Du bør opdage noget velkendt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er rigtigt i alle trinnene ovenfor.

Løs nu ligningen

(x+4) / (x+1)2 = 2

ved at gange med (x+1)2 på begge sider. Logaritmerne giver det ekstra forbehold x > -1 .


Svar #6
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

I trin nr. 4

4log4((x+4)/(x+1)2) = 4½

til venstre er det så 4* log4.... eller 4 opløftet i log


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2011 af NejTilSvampe

#6 - opløftet i log ...

aloga(x) = x


Svar #8
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

Jeg får en andengradsligning

2x2 + 3x - 2

så går jeg ud fra, at jeg skal finde diskriminanten og rødderne


Svar #9
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

ifølge min beregninger

har anden.gradsligningen 2 rødder

½ og -2 kan det passe?


Svar #10
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

#7


tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er korrekt. Du skal så læse sidste linie i #5 igen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2011 af NejTilSvampe

en af løsningerne skal forkastes =)


Svar #13
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

-2 skal forkastes


Svar #14
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

logaritme funktioner har at a skal være større end 0


Svar #15
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

men forskellig fra 1


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad er der galt med 1 ?

Argumentet til en logaritmefunktion skal altid være positivt.


Svar #17
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

ok


Skriv et svar til: log1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.