Matematik

Hvordan isolere man variabler

19. november 2011 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

 

Hvis formlen lyder F= -n

                                  f

 

Hvordan isolere jeg så alle variablerne, altså hvis jeg kender -n og store F hvordan finder jeg så lille f osv for alle variablerne.

 

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Gang ligningen med f og divider den med F


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. november 2011 af AskTheAfghan

F = -n/f

n = -(F·f)

f = -n/F


Svar #3
23. november 2011 af Imsobadatmath (Slettet)

Hei mange tak for hjælpen :) jeg har lige et spørgsmål til

Jeg har en anden formel der lyder F=n' - n /r

den har jeg omskrevet til

n'= F*r+n

r=n' - n/F

Ser det rigtig ud, og der hvor jeg er gået i stå er ved

n=

den kan jeg ikke lige få til at passe


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2011 af peter lind

Den sidste F*r = n'-n <-> r = (n'-n)/F


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2011 af nielsenHTX

udgangspunktet er F=n' - n /r , ik?

 så er jeg ikke enig med nogle at dine svar i #3

jeg får dem til

n'=F+n/r

r=-n/ (F-n')

og

n=(F-n') / r


Svar #6
23. november 2011 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

Ja det er

F=n' - n / r


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. november 2011 af AskTheAfghan

Det er vigtigt at sætte parenteser på for sikkerhedsskyld end at forvirre hinanden [da man ellers får to løsninger for isoleringen]. Vi forstår denne opgave på to forskellige måder;F = (n' - n) /r  og  F = n' - (n /r). Derfor ved vi ikke hvilke af dem, du skal have hjælp til. Husk sæt parenteser på fremover!


Skriv et svar til: Hvordan isolere man variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.