Fysik

Motor opg. HJÆLP!!

20. november 2011 af 8520 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man finder den indiserede effekt i en motor evt. forklare hvad man skal bruge af info eller kender en side med nogle motor formler?

Cylindre antal                          = 12

cylinderdiameter                     = 900mm

slaglængde                             =  1800 mm

indicerede middeltryk             = 12,5 bar

omdrejningshastighed          =103 o/min


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Jeg har aldrig arbejde med motore, men jeg reg regner med at cylindere er cylinderformede (doh) og at alle 12 cylindre bliver trykket ud hver omdrejning.

Hvis trykket hver stempel bliver trykket ud med er 12,5 bar kan kraften findes ved at tager trykket(12,5 bar) og gange det med arealet((900mm/2)2*π). Ganger du så kræften med længden stemplet slås ud(1800mm) fås energien per slag.

Så kan du vel bare gange den fundne værdi med antal cylindre(12) og gange den værdi med omdrejningshastigheden(103 min-1)og så har du effekten ... :) 

 

(Jeg får effekten til at være 3.11*107 W)


Svar #2
20. november 2011 af 8520 (Slettet)

Har fået opgivet at det skal blive 29486,6 kw


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

3.11*107 W = 31100 kw

Ikke særligt langt fra - kan være fordi jeg bruger et program der har mere præcise enheder end hvad i normalt for opgivet.


Skriv et svar til: Motor opg. HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.