Matematik

vektorer i rummet

20. november 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Der er givet to vektorer a = (6,-2,t) og b = (t,3,5)

Jeg skal bestemme tallet t, således at a og b danner en vinkel på 60o

Er det korrekt, at jeg skal bruge følgende formel:|a x b| = |a| * |b| * sin(v) ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, benyt formlen for cosinus til vinklen v mellem to vektorer:

cos(v) = (ab) / (|a||b|) ,

og benyt, at cos(60º) = 1/2 .


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.