Matematik

one-2-one

20. november 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg skal vises, at funktionen er one-to-one og beregne den inverse funktion f-1. Så skal jeg efterfølgende specificere definitionsmængden og værdimængden af f og f-1.

f(x) = x/(√x2+1)

f'(x) = 1/(x2+1)3/2

og så kan jeg ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at f'(x) har det samme fortegn for alle x. Deraf følger, at funktionen er enten monotont aftagende eller monotont voksende, hvorfor der ikke er to x-værdier, der afbildes i den samme funktionsværdi. Derfor findes der en invers funktion.

Bestem den inverse funktion ved at løse ligningen y = x/(√x2+1) som en ligning i x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Brug (f/g)' = (g*f'-f*g') / g2     til at finde f'


Svar #3
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#2


Jeg har differentieret min funktion


Svar #4
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#1

Bestem den inverse funktion ved at løse ligningen y = x/(√x2+1) som en ligning i x .

Hvis jeg finder x i overstående ligning får jeg noget mærkeligt


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Noget, der er mærkeligt, er jo værd at lægge mærke til, så hvorfor viser du ikke, hvad du har fået?


Skriv et svar til: one-2-one

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.