Matematik

Aflæsning af graf

20. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figur 1 viser grafen for en lineær sammenhæng y = ax + b

Figur 2 viser grafen for en eksponentiel sammenhæng y= c*1,20x

Bestem tallene a,b og c.

 

Mit spørgsmål: Hvordan aflæses disse tal og hvilke formler anvendes?

 

(Fil vedlagt).

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

y = ax + b             a=hældningen og b er skæring med y aksen

y= c*1,20x           aflæst på graf (0,2)  indsæt i funktionen og c isoleres

 


Svar #2
20. november 2011 af Solvejens (Slettet)

y = ax + b           Kan man ikke også fortælle, at hældningen a tilnærmelsesvis er 0,4 og at b er 4?

y = c*1,20x         Bliver det til y = c*1,202, hvor jeg så isolerer c, eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

a er negativ

y = c*1,20    x=0  y=2

2=c*1,20 isoler c


Svar #4
20. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Super! :-)


Skriv et svar til: Aflæsning af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.