Matematik

mat opg, HJÆLP

03. september 2003 af SP anonym (Slettet)
kan i hjælpe mig lektie-guruer, jeg beder jeg, jeg har en opg, ( opg. nr.1158, i den blå eksamensbog )

en parabel har ligningen
y = x2[x i anden]- 4x + 7

bestem en ligning for parablens tangent i punktet (1,4)

og en anden opg. (opg 1169)

en funktion er givet ved
f(x) = x3 [x i tredje]+1

bestem en ligning til tangenten i grafen for f i punktet (1,f(1))

på forhånd mange tak



Svar #1
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg beder JER, og ikke jeg(en lille trykfejl)

Svar #2
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

det var mig der lige skrev, med fik jeg sagt det var til i morgen, og jeg har haft bøvl med den siden jeg fik dem for

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2003 af Jean

Vink: Differentier funktionen og evaluer den afledte i funktionsværdien, da får du tangentens hældning og da du også kender et punkt i planen kan du finde linjens forskrift!

Svar #4
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du mener, og hvilken opg er det

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2003 af Jean

begge to, det er samme fremgangsmåde...

Svar #6
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg kan virklig ikke finde ud af det kan jeg ikke få mere præcis hjælp, jeg er ikke så god, please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2003 af Jean

du kan i hvert tilfælde differentiere begge funktioner? Har du gjort det? Du ved jo at tangenten er noget med den afledede at gøre?

Svar #8
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

hvordan går man deet

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2003 af Jean

Arh så er det vist der problemet ligger... Du må vist hellere slå op i din lærebog...

Svar #10
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Du skal bare differetiere ligningen. dvs. x^3 + 1 = 3x^2 og så sætter du (1,f(1)) ind i ligningen.. ikke så svært!

Svar #11
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

er der ikke nogen som kunne skive en gennemgang af et af stykkerne op, så jeg kan se på det som helhed, for jeg kan virklig ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2003 af Jean

Altså det hjælper dig ikke en fis, hvis du ikke kan differentiere en funktion...

Svar #13
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

det kan jeg godt, med jeg kan ikke lave hele opg., derfor ville det være rart med en gennemgang

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. september 2003 af Jean

Jamen hvad e r det så præcis du ikke forstår?

Svar #15
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)

hele opgaven jeg kan ikke lave den!!
vil du gerne hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. september 2003 af Jean

Jo, det vil jeg meget gerne, men jeg gider ikke regne opgaven for dig...
Prøv at differentiere de to funktioner og skriv hvad den afledte beskriver med dine egne ord, så går vi videre derfra.

Skriv et svar til: mat opg, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.