Matematik

?

21. november 2011 af lassenilsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan?

Betragt den eksponentielle funktion f(x), der har grundtal a = 0,9, og hvis graf går gennem punktet (2,10).
Bestem f(3), f(4) og f(0)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af kdanmark (Slettet)

en eksponentialfunktion: y = b·ax

Du har a = 0.9, samt et punkt (x,y) = (2,10)

 

10 = b·0.9

Isoler b.

indsæt nu de nye x-værdier og find f(3), f(4) og f(0).

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2011 af nielsenHTX

eksponentielle funktioner er på formen b*ax

du kender a

find hvad b er i ligningen

10=b*(0,9)2

nu kender du din funktion og kan indsætte dine punkter.


Skriv et svar til: ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.