Matematik

afledte

21. november 2011 af Bette02 (Slettet)

f(x)=5x^6 + 7x^2 - 2x  -3x^(-4)  +1'

Er dette korrekt for den afledte?

f(x’) = 30x^5 + 14x – x^2 + 12^-3

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af peter lind

De 2 første led er gode nok, men de 2 sidste er forkerte. Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #2
21. november 2011 af Bette02 (Slettet)

Årh den ene er 12^-5 istedet, ikke? men forstår ikke hvordan 2x skal være anderledes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af peter lind

eksponenten n er 1 i 2x


Skriv et svar til: afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.