Matematik

Matematik B

21. november 2011 af Supermanmads (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevis følgende sætning:


Hvis andengradspolynomiet f(x) = ax2 + bx +c  har rødderne r1 og r2 gælder:

1.) r1 + r2 = - b/a

2.) r1 · r2  = c/a


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af peter lind

Du kan bruge den generelle løsningsformel for rødderne og regne summerne og produkterne ud. Alternativt kan du bruge at med de2 rødder kan polynomiet skrives som a(x-r1)(x-r2)


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.