Fysik

Vindhastighed

21. november 2011 af bananman (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål 

 

,hvor god sammenhængen mellem kraften FL
(luftmodstanden) og vindhastigheden v kan beskrives ved formlen FL = ½cw⋅ρ⋅A⋅v2?

 Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af greg0065 (Slettet)

FL = ½cw⋅ρ⋅A⋅v2

Da "½cw⋅ρ⋅A" er konstant kan det betragets som:

FL = k * v2

Dette betyder at vindmodstanden er proportional med din hastighed opløftet i anden.

Altså vil en fordobling af din hastighed medfører en fir-dobling af vindmodstanden.


Svar #2
21. november 2011 af bananman (Slettet)

Altså den er proportional og formlen er FL: konstant * vi2 og det sammenhængen er god fordi den kan bruges til at regne begge ting altså luftmodstand og vindhastighed.

er dette korrekt?


Skriv et svar til: Vindhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.