Matematik

Integralreging

22. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportals-venner
Jeg failer lidt (meget) til matematik, så kunne godt bruge noget hjælp af nogle kloge matematikhoveder

Opskriv regneregler til integration af funktionerne


f(x) = b

f(x) = ax + b

f(x) x^n (hvor n er et naturligt tal

f(x) = 1/x , x > 0

f(x) = k^kx , k# 0

Jeg tænker bare wtf, ku godt bruge lidt hjælp, jeg har kigget i mine bøger, men kan ikke finde noget som giver mening


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af AskTheAfghan

Benyt, at     ∫ xn dx = xn+1/(n+1)

Eksempel. Hvis f(x) = b  , så     ∫f(x) dx = ∫b dx = ∫b·x0 dx = b·x0+1/(0+1) = b·x


Svar #2
22. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

men jeg troede bare at når

f(x) = b så ville regnereglen bare være b*x + k

er det forkert?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er da korrekt.


Svar #4
22. november 2011 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

aha cool, tak :) så er det også rigtigt hvis jeg siger:

f(x) = x^n , x > 0
x^n = 1/n +1 x^n+1 + k

f(x) = e^kx
e^kx= 1/k * e^kx

? :)


Skriv et svar til: Integralreging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.