Fysik

Bølgelængde på xylofon

22. november 2011 af Milena11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har i dag i fysiktimen målt frekvensen på en xylofons toner C1(2093Hz) og G(3148Hz), og har nu fået som opgave at beregne bølgelængen af disse toner, idet vi regner med at der var 21 grader i klasselokalet. Hvordan gør man lige det? Jeg synes der mangler noget information? Det eneste jeg kan regne mig frem til er svingningstiden, altså T, ved at sige 1/f.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at v = λ·f , hvor v er lydhastigheden, og λ er bølgelængden.


Svar #2
23. november 2011 af Milena11 (Slettet)

Hvordan skal jeg udregne bølgelængden??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af mathon

 

      lydens fart v i luft ved 20ºC er 343 m/s


                λ = v / f  = (343 m/s) / f
 


Skriv et svar til: Bølgelængde på xylofon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.