Studér i udlandet

International Relations i udlandet

23. november 2011 af Rastapopoulos (Slettet)

Kære Studieportal!

Jeg er begyndt at overveje at søge ind på et udenlandsk universet efter afsluttet studentereksamen. Jeg går lige nu i 2.G, hvorfor der jo er massere af tid endnu, men så var det bare jeg tænkte:

Hvordan forbereder jeg mig bedst på at søge ind på et International Relations Program, fx i London? Det på LSE ser jo bare så fantastisk spændende ud, at jeg slet ikke kan stoppe med at tænke på, hvordan jeg kan forberede mig bedst muligt. Hvad går de op i udover karaktererne (og hvad er kravene her)? Hvordan kan jeg ellers forberede mig? :)

Håber på noget hjælp, finder det rimelig uoverskueligt :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Selvom emnet er meget gammelt svarer jeg alligevel.

Det er svært, men dog ikke umuligt, at komme ind på LSE som dansker, og nok især på undergraduate niveau.

LSE er et top universitet i mere end en forstand. Adgangskravene er derfor tårnhøje for at komme ind. HVis du har et snit på under 10 fra gymnasiet bliver det svært at komme ind.

Derudover skal du overveje, hvordan du finansierer opholdet derovre. Det koster £8000 pund om året blot at læse der. Derudover kommer bolig, som altså er MEGET dyrt i London. - Et værelse koster nemt £600 (og hvis du forventer dansk standard mht. størrelse o.lign) gerne mere, om måneden og så skal du regne med at der vil være 20-30min transport tid til LSE. 

Du kan selvfølgelig tage din danske SU med derover, samt udlands stipendium. Men det dækker langt fra alle dine udgifter.

Din anden mulighed som dels vil være billigere, og måske lettere at kommme ind på, er at du tager din bachelor i Danmark, får GODE karakterer også tager en "postgraduate" derovre.
 
En postgraduate svarer til en Dansk kandidat, men tager kun 1-1,5år. Det vil sige du skal betale væsentligt mindre tuition fee. Derudover er der ikke specielt mange englændere som tager en postgraduate, og dermed er konkurrencen om at komme in på en postgraduate lidt mindre end en undergraduate.

 


Svar #2
10. september 2013 af Rastapopoulos (Slettet)

Hej RoberDølhus,

Mange tak for dit fine indlæg. 

Nu sidder jeg her halvandet år senere, og er stadig stålfast på at komme ind på LSE. Er gået igang med min ansøgning, og kunne godt have brug for at snakke med en der har erfaring med processen. Har du selv læst i England og har styr på UCAS-ansøgningsprocedurerne - eller kender du eventuelt nogen der har?


Skriv et svar til: International Relations i udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.