Matematik

Udledning af Michaelis-Menten-ligning

23. november 2011 af DitteVonGrottenburg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er i gang med at udlede Michaelis-Menten-ligningen, men er stød på et problem i omskrivningerne:

 

Hvordan omskrives:  [ES]=   ( [Et]-[ES] )*s   /   Km

til:                                  [ES]=   [Et]*[S]    /     [S]+Km

 

Vil meget gerne forstå hvert enkel trin i omskrivning fra den ene ligning til den anden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at isolere [ES] i ligningen. Man har

[ES] = ([Et] - [ES])·[S] / Km , hvoraf man får

[ES]·Km + [ES]·[S] = [ET]·[S] , og dermed

[ES] = [ET]·[S] / (Km + [S])

Det ses måske lettere, hvis man skriver den oprindelige ligning på formen

x = (a - x)·b / c , hvoraf man ser

x = a·b / (b + c)


Skriv et svar til: Udledning af Michaelis-Menten-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.