Matematik

Monotoniforhold

23. november 2011 af Haer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om to tal gælder, x og y gælder ,at x og y = 12. Bestem x og y så

- x^2 + y^2 = 80

-x^2 + y^2 bliver mindst mulig

- x^2 + y^2 bliver størst mulig når x>0 og y>0

 

Hvordan skal starte det her overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Hvis både x og y er 12 er der jo ikke noget at regne på!


Svar #2
23. november 2011 af Haer (Slettet)

hov. mente x + y = 12


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af peter lind

Så har du y = 12-x sæt det ind i funktionerne. Så har du en funktion af 1 variabel. Den første giver en ligning, som du må løse. I de 2 andre skal du finde f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #4
24. november 2011 af Haer (Slettet)

Jamen så giver x 12 og y bliver 0, det giver ingen mening hos mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af peter lind

Hvis det er den første opgave har du regnet forkert -122+02 ≠ 80


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.