Matematik

Minus parenteser

24. november 2011 af Sølund (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportal

Jeg har en opgave som skal udregnes, men jeg har svært ved at se hvordan -(a - b)2 skal udregnes. Hele opgaven ser sådan her ud: (a + b)2 - (a - b)2 + (a - b)(a + b) =

Resultatet er a2 - b2 + 4ab

Mvh. Jesper


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af mathon

 

                          (a + b)2 - (a - b)2 + (a - b)(a + b)

                          (a2 + 2ab + b2) - (a2 - 2ab + b2) + (a2 - b2)

                          (a2 + 2ab + b2) - a2 + 2ab - b2 + (a2 - b2)

                         

 


Svar #2
24. november 2011 af Sølund (Slettet)

Selvfølgelig parentesen skal først hæves til sídst, når stykket er udregnet. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har også

(a + b)2 - (a - b)2 + (a - b)(a + b) = (a+b + a - b)(a+b -a +b) + a2 - b2

                                                          = (2a)·(2b) + a2 - b2

                                                          = 4ab + a2 - b2


Skriv et svar til: Minus parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.