Matematik

Differentiation af 1/x

24. november 2011 af Sille901 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej mat-genier. 

Er der nogen af jer, der kan beviset for differentiation af 1/x, x^n og a^x?

Det er mat A ..

     

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Chokopigen (Slettet)

Differentiation af 1/x = -1/(2*x)

og af x^n = n*x^(n-1)

 

Håber det var det du mente :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af Chokopigen (Slettet)

Og a^x = ln(a)*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1, #2

Det er ikke korrekt at skrive, at 1/x = -1/(2x) , og i øvrigt er højresiden ikke lig med den afledede af venstresiden. Man har

(1/x)' = (x-1)' = -x-2 = -1/x2

Tlsvarende kan man skrive

(xn)' = n·xn-1 , og

(ax)' = (ex·ln(a))' = ln(a)·ex·ln(a) = ln(a)·ax


Svar #4
25. november 2011 af Sille901 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Men jeg forstår ikke lige så meget af det. Det er beviset jeg spørger efter. Er der en der kunne skrive lidt tekst til, hvad man gør? På forhånd tak.

Svar #5
25. november 2011 af Sille901 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Men jeg forstår ikke lige så meget af det. Det er beviset jeg spørger efter. Er der en der kunne skrive lidt tekst til, hvad man gør? På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må så gøre det klart, hvad dine forudsætninger er. Beviserne efter tre-trinsreglen for differentiabilitet af de grundlæggende funktioner som xn , og ex er normalt angivet i lærebøgerne.

Kender man differentialkvotienten for funktionerne 1 og x , kan man finde differentialkvotienten for 1/x ved at benytte reglen for differentiation af et produkt, idet

0 = (1)' = (x · 1/x)' = (x)' · (1/x) + x · (1/x)' = 1 · (1/x) + x · (1/x)' , hvoraf

(1/x)' = -(1/x) / x = -1/x2


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2015 af PerHenrikChristiansen (Slettet)


Skriv et svar til: Differentiation af 1/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.