Matematik

differentialregning

24. november 2011 af emilreinhold (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har fået oplyst ligningen: f(x) = -3x2 + 6x + 24

så står der, at jeg skal differentier funktionen og derefter finde x-værdien hvor tangenten til f(x) er vandret.

Hvordan er det nu liiiige jeg gør det :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af Marjo (Slettet)

Funktionen differentieret: f '(x)= -6x + 6

Når tangenten er vandret, betyder det at hældningen (f '(x)) er lig med 0. Dvs.

f '(x)=0 

0= -6x + 6 <--> -6= -6x 

x= -6/-6 = 1 

dvs. at ved x=1 har du en vandret tangent. 

 


Svar #2
24. november 2011 af emilreinhold (Slettet)

Mange tak. Nu forstår jeg. :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.