Fysik

Raketbil

24. november 2011 af pure07 - Niveau: A-niveau

Hej folkens

På billedet ses en raketbil med en oppustede ballon der får bilen til at sende luftstrøm bagud. Sammenhængen mellem dens position (målt i m) og tid (målt i sek) er givet ved: x(t)=0.3823*t^(2)+0.9367*t+0.3696.

Hvad kan man udfra ligningen sige om bilens bevægelse?

Nogle ideer til hvad jeg skal komme ind på? Kan forestille mig, jeg skal finde mundingshastigheden?

Vedhæftet fil: IMG_1288.jpg

Svar #1
24. november 2011 af pure07

Eller noget med bevægelsesmængden?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2011 af Jerslev

#0: Sammenlign med s(t) = s0 + v0*t + ½at2

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
24. november 2011 af pure07

Tak for svaret.

Men opgaven er under impuls/bevægelsesmængde og katagoriseret som en svær opgave, så tænkte at det var for simpelt blot sammenligne med s(t) = s0 + v0*t + ½at2


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2011 af mormordk (Slettet)

Find x'(t) og tegn grafen. Her vil du kunne sige noget om væksten for hastigheden over tiden t.


Svar #5
24. november 2011 af pure07

Kan jeg sige noget om dens resulterende kraft?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2011 af Jerslev

#5: Aflæs accelerationen og benyt den til at finde den resulterende kraft, såfremt du kender massen af bilen.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Raketbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.