Fysik

Formler/udregning

26. november 2011 af Musiknørden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at finde formlerne for de her to opgaver/samt udregne dem. 

På forhånd tak.

 

Nr.1

Et atom skifter fra en tilstand med energien – 3,5 eV til en anden tilstand med energien -13,5eV. Beregn frekvensen af den udsendte foton?

Nr.2

En Helium–neon laser udsender et lys med bølgelængden 633 nm. Laserens effekt er på 1,0 mW.

 

a) Beregn fotonernes energi


b) Hvor mange fotoner  bliver der udsendt i laseren pr. sekund.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

Nr.1:

E = h*f   

Energien er forskellen dvs. -3,5 eV + 13,6 eV

h er plancks konstant = 4,14*10^-15 eV* s


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

Nr.2

a)  E = h*f = h*c / λ


Svar #3
26. november 2011 af Musiknørden (Slettet)

Mange tak, jeg prøver og udregne dem nu.


Svar #4
26. november 2011 af Musiknørden (Slettet)

Har du en anelse om b'eren måske?.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

Ja. Jeg tænker E=P*t

Du kender P=1,0mW  og t=1s

Du kan så beregne energien. 

Divider dette med E (omregn til J) fra forige opgave, og du har antal fotoner. 

1 eV = 1,602*10^-19 J


Skriv et svar til: Formler/udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.