Matematik

Vektor- bestem x

27. november 2011 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har siddet og rodet med den her opgave, men efter lang tid, kan jeg ikke se hvad jeg gør forkert andet end at den formel jeg bruger måske er forkert. Men for mig virker det meget logisk at jeg bruger afgangsformlen til at beregne x. 
 

 To punkter A og B har koordinaterne (4,5) og (1,x), hvor x er ubekendt.


a. Bestem x, når |AB|=5


Vi ved at A(4,5) og B(1,x). vi sætter dem ind i afstandsformlen, derefter kan vi sætte vores oplysninger ind i løsefunktionen på lommeregneren, med en ubekendt x, og sætte løsefunktionen til at regne x ud når, |AB|=5


|AB|=√((b1-a1 )2+(b2-a2 )2 )=√((1-4)2+(x-5)2 )   (kvadratoden tages af hele ligningen, (afstandsformlen))


Det er den ligning vi leder efter, den sætter vi til at være i lige med 5:
|AB|=√((1-4)2+(x-5)2 )=5   altså er x=1 eller x=9 (det er dog ikke det bogen påstår) I bogen står der x=21 eller x=-11

 

b. Bestem x, når |AB|=2,573, her siger den false. men bogen siger at x=11,95 eller x=-1,95

 

Jeg har virkelig brug for at få hjælp der det er den eneste jeg mangler :) mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af PeterValberg

a) jeg får de samme to muligheder som dig, - der må være en fejl i facitlisten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af Enhver (Slettet)

Det gør jeg også.

b) diskriminanten er nagativ. 


Skriv et svar til: Vektor- bestem x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.