Fysik

Fra MeV/c^2 til kg

28. november 2011 af enellerandenfrastx (Slettet)

Hvordan omregner man en masse fra enheden MeV/c^2 til kg?


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. november 2011 af SuneChr

1 eV = 1,60217733·10- 19  J

1 MeV = 1,60217733·10- 13  J

1 MeV = 1,60217733·10- 13  N·m

1 MeV = 1,60217733·10- 13 kg·m2·s- 2

idet vi har

1 J = 1 N·m

1 N = 1 kg·m·s- 2

c = 299792458 m·s- 1

c2 = 2997924582 m2·s- 2

Vi får da

1 MeV / c2  =  ( 1,60217733·10- 13 kg·m2·s- 2 ) / ( 2997924582 m2·s- 2

Regn da dette ud, og enheden kg vil være tilbage efter enhedsforkortning.


Skriv et svar til: Fra MeV/c^2 til kg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.