Fysik

kraftmoment som krydsprodukt

28. november 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, jeg har en del at tænke over for tiden, så stiller lige et par spørgsmål. Kraftmomentet er defineret som: 
r x F 
Idet:
lrxFl = F*r*sin(v)
Og det er jo netop godt, fordi man skal gange den del af kraften som er vinkelret på r-vektoren. Men så ser jeg ligningen for newtons 2. lov i roterede koordinatsystemer:
∑τ = Iα
Så gælder denne ligning vel ikke på vektorform ligesom Newtons anden lov i det lineære tilfælde? Så hvorfor indfører man overhovedet torque som et krydsprodukt? Er det bare, fordi at det er smart, hvis man i forvejen har en vektor for r og F? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af peter lind

Du skal så også indføre impulsmpmenet L = r×p. kalder du kraftmomentet for M gælder dL/dt = M

Hvis kraftmomentet er 0 bliver impulsmomentet konstant og konstanter kan man altid bruge til løsning af bevægelsesproblemer. Bruger du den på 2 legemer der er påvirket af tyngdekraften kan deraf udlede at bevægelsen foregår i et plan og arealhastighedens konstans.


Skriv et svar til: kraftmoment som krydsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.