Matematik

Bestem tallene a og b .. JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!

29. november 2011 af Saraxoxo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber virkelig I kan hjælpe mig :-)

Produktionen af vedvarende energi i Danmark kan i perioden 1999-2004 tilnærmelsesvis beskrives ved en lineær model
y=ax+b,


hvor  x er antal år efter 1999, og y  er den årlige produktion af vedvarende energi, målt i enheden TJ. Det oplyses, at i 1999 var produktionen på 6681 TJ mens den i 2002 var på 9311 TJ.
a) Bestem tallene  a og b .


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af SuneChr

Ligningen hedder  y = ax + b

1999 er x = 0

2000     x = 1   osv.

        6681 = a·0  + b

        9311 = a·3  +  b

Find da a og b.


Svar #2
29. november 2011 af Saraxoxo (Slettet)

Okay, jeg er stadigvæk fuldstændig blank.
Åh Gud, jeg fatter stadig ikke hvordan man finder a og b ..


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. november 2011 af SuneChr

Kig på alt det, der kendes og indsæt i den ligning, du lagde ud med   y = ax + b

Sæt årstallene til x = 0 for 1999   ........  x = 5 for år 2004

        (*)   6681 = a·0  + b

        (**)  9311 = a·3  +  b

(*) og (**) kaldes to lineære ligninger med to ubekendte.

Find, b, i (*) og indsæt denne værdi, i stedet for b i (**), hvorefter du kan finde a.

 


Svar #4
29. november 2011 af Saraxoxo (Slettet)

Tusinde tak, nu er jeg helt med ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2011 af Ludvig2009 (Slettet)

OMG  -_-


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b .. JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.