Matematik

f(x) = 2(x + 3)(x^2 - 4x + 5)

29. november 2011 af pipper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne her?

Jeg skal vise at f har netop ét nulpunkt.

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af peter lind

Vis at determinanten for x2-4x+5 er negativ


Svar #2
29. november 2011 af pipper (Slettet)

og da min d så bliver negativ har jeg derfor ingen rødder.. :)..??


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2011 af AskTheAfghan

f(x) = 2(x + 3)(x2 - 4x + 5)

0 = 2(x + 3)(x2 - 4x + 5)

0 = x + 3       ∧      0 = x2 - 4x + 5

Hvis, der er én løsning på venstre side ...

så vis, at der ikke er nogen løsning på højre side. (Hint: d<0).


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det skal være ∨ ("eller"), ikke ∧ ("og") .

x2 -4x +5 = x2 -4x +4 +1 = (x - 2)2 + 1 > 0 for alle x .


Svar #5
29. november 2011 af pipper (Slettet)

Ih mange tak. Den har drillet mig og mit hoved kan ikke følge med mere :).. men tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: f(x) = 2(x + 3)(x^2 - 4x + 5)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.