Matematik

Vektor

29. november 2011 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej, jeg har svært ved følgende opgaver. Kunne i hjælpe mig ?

 

I et koordinatsystem er der givet tre vektor.  a = (3, - 6)  og b = (-7, 4) og c = (102, -123)

 

d) bestem arealet af det parallelogram, som udspændes af vektor a og vektor b.

e) Bestem længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet i d.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af PeterValberg

Areal = det(a,b) = |3·(-7) + (-6)·4| = |-21 -24| = 45 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2011 af peter lind

arealet kan findes som determinanten af de 2 vektorer eller som skalarproduktet mellem den ene vektor og den andesns tværvektor.

Diagonalernes længde er længden af a+b og a-b

Lav evt. en tegning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2011 af mathon

 

                   |a+b|2  =  (a+b)2 = a2 + b2 + 2a·b

                                    |a+b| = √(a2 + b2 + 2a·b)

 

                   |a-b|2  =  (a-b)2 = a2 + b2 - 2a·b

                                    |a-b| = √(a2 + b2 - 2a·b)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.