Matematik

Hjælp i trigonometri !!!!!

30. november 2011 af Chochang (Slettet)

Hans skal have købt et flag til sin flagstang, og skal derfor have bestemt sin flagstangs højde. Han placerer sig 5 meter fra bunden af flagstangen og måler i en flagstang af 1,7 meter fra jorden vinklen mellem vandret og sigtelinjen til flagstangens top. Vinklen er 34 grader. Hvor høj er hans flagstang. Husk at skitsere situationen og oversæt den matematisk model. 

 

Håber at I vil hjælpe med denne opgave, som jeg desværre sidder fast i. Det vil være en stor hjælp, hvis i også skrive jeres udregninger ned og hvilke formler i brugte.

 

På forhånd tak og tusinde tak !


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af mathon

 

                           tan(34º) = (h-1,7) / 5

                           5·tan(34º) = h - 1,7

                           h = 5·tan(34º) + 1,7


Svar #2
30. november 2011 af Chochang (Slettet)

Tusinde tak for det hurtige svar :-) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. november 2011 af PeterValberg

http://cossincalc.com/

indtast det, du kender (retvinklede såvel som vilkårlige trekanter) og få både svar og beregning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp i trigonometri !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.