Fysik

Bindingsenergi

30. november 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har om bindingsenergier i fysik, og i min aflevering er der et spørgsmål som lyder:

 

Er formlen mkerne = matom – Zme helt korrekt? Argumentér.

 

Jeg går ud fra der er noget galt når han skriver det, men jeg ved ikke hvad det er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af peter lind

Der skal ganges med kvadratet på lyshastigheden for at formlen er korrekt. ellers er formlen korrekt. Det følger af at energien er bevaret og af E = mc2


Svar #2
30. november 2011 af anne881m (Slettet)

Mener du at e skal være opløftet så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af peter lind

Nej. Du skal simpelthen gange hvert led i din ligning med c2


Svar #4
30. november 2011 af anne881m (Slettet)

Så det skal hedde:

mkerne * c2 = matom * c2 – Zmc2

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.