Matematik

Regning i trekant ABC

30. november 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er side AB = 5, AC= 7 og vinkel A er 114º

 

a) Bestem side BC og bestem vinkel B

til side BC har jeg brugt cosinusrelationen: 

a2=b2+c- 2bc * cos(A) 

Jeg har ved så fået siden til 10. 

Mit spørgsmål er så hvad jeg skal bruge til at regne vinkel B ud. 
er det : Cos(B) = a2+c2-b2/ 2*ac
??

b) Bestem højden hb og bestem arealet af trekant ABC

Hvordan skal jeg bestemme højden, er det ved hjælp af h = c * sin(A)  ??

og hvordan bestemmer jeg arealet af trekant ABC, er det ved hjælp af T = 1/2 * b*C*sin(A) ??

Håber nogen kan hjælpe :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af nielsenHTX

lyder som nogle gode ideer husk det er lille c i T = 1/2 * b*C*sin(A).

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af AskTheAfghan

Kan du evt. ikke lige scanne et billede af tegningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Anvend 

cos-1(a2+c2-b2) /(2·ac)) = vinkel B

Tareal = 1/2·b·c·sin(A)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

a) Vinkel B kan bestemems enten ud fra cosinusrelationen, som du foreslår, eller ud fra sinusrelationerne. Da vinkel A er stump, er både vinkel B og vinkel C spidse vinkler, og der er ingen fare for at falde i sinusfælden.

 

 


Skriv et svar til: Regning i trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.