Fysik

Q-Værdi

01. december 2011 af UrbanAfro (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, nogen der kan hjælpe med mig at beregne Q-værdien for den her reaktion.

 

Opgaven lyder på

"Forklar hvorfor neutrinoer med energi mindre end 3,78*10^-15 J ikke kan give anledning til denne reaktion.

Ve+71Ga -> 71Ge + e-

Jeg har slået op i databogen hvad grundstofferne vejer

Ga71 = 70,924701 U
Ge71 = 70,924954 U

En elektron vejer 1/1836 U

 

Jeg er kommet frem til at man skal bruge formlen Q=ΔE=-Δm*C^2

Mit spørgsmål er bare hvordan jeg får neutrinoen ind i den her formel, skal jeg omregne dens energi til masse? vha. E=m*C^2 ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af peter lind

Enten skal du omregne neutrinoernes energi til masse eller du skal omregne masserne til energi. For at processen skal kunne forløbe skal der være energi eller masse nok. På venstre side får du så massen eller energien, der er summen af de indgående partikler.  Denne skal være stor nok til at processen kan forløbe d.v.s. større end det tilsvarende på højre side.


Skriv et svar til: Q-Værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.