Fysik

Plutonium

03. december 2011 af christineks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder netop og skirver fysikopgave, men sidder lidt fast i et spørgsmål.

- Min opgave lyder at jeg skal finde ud af hvor mange plutoniumkerner (239-Pu) 2 mg indeholder.
Det lyder for mig som om at jeg burde anvende formlen N = n*Na, men for at kunne anvende denne skal jeg finde ud af hvor mange mol de 2 mg indeholder, hvor jeg skal bruge masseformlen n = m/M
At finde m er jo bare at omregne de 2 mg til g, men hvordan i alverden finder jeg Molarmassen for 239-Pu. Det kan da umuligt bare være dens vægt i unit (239,053158 u), eller er det netop dette?

Håber i kan hjælpe. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Arguendo (Slettet)

n=m/M

n=2mg/238,049=0,0084mmol 

Dvs. der er 0,0084 mmol plutoniumkerner i 2 mg 239-Pu. 

(Correct me if wrong) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af Arguendo (Slettet)

Dvs. n=0,0084mmol/1000mmol*mol=0,0000084mol

Antal plutoniumkerner = 0,0000084*(6,02*1023) = 5.06*1018


Svar #3
04. december 2011 af christineks (Slettet)

Så det var altså det jeg havde troet, super, mannge tak. :-)
- Og dog, glemmer du ikke at det 2 mg skal omregnes til g, da det er enheden for masse i formlen?

 


Skriv et svar til: Plutonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.