Matematik

trekant

05. december 2011 af bahar16 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hjælp til min bror: 

om en trekant kendes følgende: 

A= 50*, AC= 6,4cm og højden fra B er 6 cm 

Beregn trekantens areal

jeg siger:1/2 * 6,4cm * 5cm? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter formlen for trekantens areal

A = (1/2)·h·g

Her er AC grundlinien og højden fra B er den tilhørende højde. Hvor kommer de 5cm fra i dit sidste udtryk?


Svar #2
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

hov det var en tastefejl. 1/2 * 6cm * 6,4cm 

når der står at han skal konstruere en trekant ABC med følgende info, så skal det vel ikke være præcis vel? 

der står nemlig 'tegn højderne fra A til B?'


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal være så præcist, som man nu gør i konstruktioner med passer og lineal og vinkelmåler.

Din sidste sætning 'tegn højderne fra A til B?' giver ikke mening som den er skrevet. Bemærk, at man bruger store bogstaver om vinkler og punkter, og små bogstaver om sider.


Svar #4
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

Ok. jeg forstår heller ikke hvad de mener med det, men sådan står det faktisk 'tegn højderne fra A til B' 

men anders er det her rigtig: 

Løs ligningen: (2x+4) / 3 = 2(x-1)

jeg siger at 3 går ud med 4 (hvor der er 1 rest tilbage) så vi får: 

2x+1 = 2x-2 ?

2x-2x = -2+1 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2011 af nielsenHTX

#4 hvis du ikke kan lide brøker kan du gange med 3, så der står

2x+4=6(x-1)

og 3 går ikke ud med 4


Svar #6
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

2x+4 = 6(x-1) 

2x+4=6x-6

4+6=6x-2x

10 = 4x

10/4 = x  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2011 af nielsenHTX

# 6 det er korrekt


Svar #8
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

ok tak for hjælpen. 

Sidste spørgsmål jeg er lidt i tvivl om: På kasernen opstilles rekrutterne A, B, C og D i tilfældige rækkefølge. På hvor mange forskellige måder kan de opstilles: 

jeg sagde: 

ABCD, ABDC, ACBD, ACDB, ADBC, ADCB, 

BACD, BADC, BCDA, BCAD, BDCA, BDAC 

CABD, CADB, CBAD, CBDA, CDAB, CDBA 

DABC, DACB, DBAC, DBCA, DCAB, DCBA 

i alt har vi vel 24, right?

a) sandsynligheden for at B kommer til at stå forest? 

er det ikke 6/24

b) sandsynligheden for at C kommer til at stå forest og bagest? 

er det ikke 12/24?

c) sandsynligheden for at A og D ikke kommer til at stå lige bag ved hinanden 

12/24?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2011 af nielsenHTX

#8 antal mulige kombinationer kan også findes ved 4*3*2*1 =4! =24.
a) jo


b) kommer lidt an på hvordan du læser spr. da C ikke både kan være forrest og bagest på en gang så jeg vil sige den er 0.. men han kan være forrest eller bagest.


c) kan tænkes på flere måder du kan tælle i dit skema eller
# er C eller D
A#2*1 =1*2*2*1=4 på #'s plads er der 2 muligheder hvor efter der kun er 2 muligheder  tilbage til  plads nr. 3 og så 1 til den sidste.
#A#D = 2*1*1*1 =2
D#A# =1*2*1*1=2
2*1*2*1 = 4
4+4+2+2=12/24


Svar #10
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

så b= 0 ?

der står faktisk 'sandsynligheden for at C kommer til at stå forrest eller bagerst'

c = 12/24 var korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2011 af nielsenHTX

# 10 så er b) korrekt som 12/24


Svar #12
05. december 2011 af bahar16 (Slettet)

mange tak. Kan du ikke se din privat besked? :)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.