Matematik

HJÆLP!!!!!

08. december 2011 af moni10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg vil meget gerne have noget hjælp til min matematik aflevering.

Bergn forholdet mellem arealerne af den største og den mindste fodboldbane.
mindste: 45 meter bredde
mindste 90 meter længde
største 90 meter bredde
sørste 120 meter længde

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af PeterValberg

forholdet:

(90·120):(45·90) = 10800:4050 = 8:3 = (8/3) : 1

den store banes areal er 8/3 gange større end den mindste banes areal

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

mange mange tak for hjælpe.
men kan du hjæle mig med 2 opgaver mere?

 


dette beløb indsætter han hvert år på en opsparingskoto, der giver 4,5% p.a ( 4,5% = 0,045)

Beregn det beløb jørn h. har opsparet efter 10 år



Efter sin tid som fodboldspiller får jørn h. som 30 årig et job hvor hans årlige løn er på 175.000 kr.
Jørn hs. skolekammerat, rasmus har taget en uddannelse hvor han kan regne med en gennemsnitsløn på 420.000 kr. om året fra han er 24 år gammel

Vis, hvorledes du vil sammenligne hvro meget jørn h og rasmus har tjent når de bliver 40 år.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af PeterValberg

Jeg skal lige undersøge noget først :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

okay, jeg forstår det ikke helt. og det er ondt bare at skirve det ind hvis man ikke kan forklarer det eller forstå det selv. mange tak for hjælpen


Venlig Monika


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af PeterValberg

Jeg havde egentligt svaret dig, men opdagede, at jeg havde lavet en fejl, derfor skal jeg lige checke
hvordan det nu lige er, at man regner det, så du kan få et korrekt svar.

Forøvrigt, hvilket beløb indsætter hvert år på kontoen ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

tager lige et billed af opgaven så kan du se det hele


Svar #7
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

Det er de 2 næste, jeg har problemer med:-)

Vedhæftet fil:IMG_0028.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2011 af PeterValberg

du skal bruge formlen:

A = b·((1+r)n-1)/r

A er beløbet efter n indbetalinger
B er det beløb, der indsættes hver termin
n er antal indbetalinger
r er rentefoden pr. termin

hvis han indsætter 100 kr om året i 10 år til 4,5 % rente, ser regnestykket således ud:

A = 100·((1+0,045)10-1)/0,045

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

hvad giver det så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2011 af PeterValberg

Nu er billedet lidt uskarpt, men det lader til at det er sponsorbeløbet efter skat, som han indsætter på opsparingskontoen og han betaler 60,2% i skat

Sponsorbeløb efter skat = 240000·((100-60,2)/100) = 240000·0,398 = 95520 kr (hvilket indsættes)

A = 95520·((1+0,045)10-1)/0,045 = 1.173.769,75 kr på opsparingskontoen efter 10 år

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

hvad så med den sidste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2011 af PeterValberg

Hvis vi antager, at Jørn ikke indbetaler flere penge på opsparingskontoen, efter han stopper som fodboldspiller (30 år) så står pengene "bare" og trækker renter i 10 år (til han er 40)

K = K0(1+r)n = 1.173.769,75·(1+0,045)10  = 1.822.828.50 kr  (på kontoen, når han bliver 40)
 

hertil skal du lægge hans løn (efter fodbold) i 10 år
det er lidt uklart om de 175000 om året er efter skat (men det er det sikkert)
 

Rasmus tjener 420000 kr om året i 16 år (40 - 24) men om det er med eller uden skat er uvist.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
08. december 2011 af moni10 (Slettet)

okay, mange mange tak for hjælpe, du virkelig været en meget stor hjælp :-D

Venlig hilsen
Monika


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.