Fysik

nyttevirkning

09. december 2011 af astr4021 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En mikrobølgeovn har effekte 1200W. Et overdækket tyndt bægerglas med 1,1kg vand med temperaturen 14grader sættes i ovnen i 2minutter. Vandets temperatur stiger dermed med 32 grader.

Beregn mikroovnens nyttevirkning??

Kan det passe at man skal først skal udregne hvor meget energi vandet har modtaget ved at bruge varmeligningen?? Der får jeg så 147347,2J kan det passe? Og hvad gør man så derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2011 af Enhver (Slettet)

Ja det passer.

Så skal du beregne den tilførte energi som er   Etilført = P * t   hvor effekten P er 1200W og tiden t er 2 min = 120 sek.

Nu kan du beregne nyttevirkningen   η = Eudnyttet / Etilført * 100% = 147347,2J / Etilført  * 100%


Svar #2
09. december 2011 af astr4021 (Slettet)

Mange tak :-)

 


Svar #3
09. december 2011 af astr4021 (Slettet)

Jeg får så nyttevirkningen til 1052,48% kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2011 af Enhver (Slettet)

Nej det kan bestemt ikke passe.. Nyttevirkningen kan aldrig blive over 100 %.

Desuden bliver Eudnyttet / Etilført * 100% = 105,2 %   og ikke 1052,48 %

Men det kan stadig ikke passe. Er du sikker på, at du har oplysningerne rigtige, fx at temperaturstigningen er 32 grader? 


Svar #5
09. december 2011 af astr4021 (Slettet)

har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.