Fysik

Idealgasligningen

13. december 2011 af Quidditch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har et par spørgsmål ang. idealgasligningen.

1)Hvorfor indfører man den absolutte temperaturskala til beregelse af gassernes fysiske egenskaber?

2) Hvordan kan man påvise at sammenhængen mellem tryk og volumen i idealgasligningne er omvendt proportionale, ved at sige Volumen -1 ?

3) Hvordan kan man til en gas på 10 ml, som fylder 5,8 g og fylder på gasform ved 20 grader C 2,6 L, og har en molar masse på 53,44 beregne dets tryk, når den ikke er på væskeform?

Håber VIRKELIG der er nogen som kan svare på nogle af mine spørgsmål..

Mvh Quiddicht


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

) Fordi det er praktisk.

2) Ved eksperimenter.

3. Ved brug af idealgas ligningen.


Svar #2
14. december 2011 af Quidditch (Slettet)

3)Men hvordan kan man præcist udregne den? Jeg har prøvet mig frem, men når den ikke er på væskeform, får jeg det hele tiden til at være 1 bar.


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. december 2011 af mathon

                  

          p1·V1 = (m/M)·R·T  =  (5,8 g)/(53,44 g/mol) · (0,083145 bar·L/(mol·K)) ·((273,15+20) K) = 2,64538 bar·L
 

ved konstant temperatur
har du
                                     P2·V2  =  P1·V1 = 2,64538 bar·L

                                     P2·V2  =  (2,64538 bar·L)

                                     P2 = (2,64538 bar·L) / V2  =  (2,64538 bar·L) / (0,010 L)  ≈ 264,5 bar


Svar #4
18. december 2011 af Quidditch (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.