Fysik

eksponentiel vækst

15. december 2011 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En eksponentielvoksende funktion, givet ved:

y = 3E-58e^0,0749x
R² = 0,9864

kan man sige noget om dens væskst ud over den vokser eksponentielt?

kan man regne på nogeT?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

                f(x) = 3·10-58·e0,0749·x > 0

                f '(x) = 0,0749·y > 0           dvs f(x) er voksende


Svar #2
15. december 2011 af Magnus22 (Slettet)

hvad fortæller det tal du har fundet noget om, ud over at den er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af mathon

      
           f(x) = 3·10-58·e0,0749·x = 3·10-58·(e0,0749)x  =  3·10-58·1,07778x

hvorfor
           vækstprocenten er
7,78 %

           fremskrivningfaktoren er 1,07778

           begyndelsesværdien  er 3·10-58      ( for x = 0 )
 


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.