Matematik

Vektorer i planen - trigonometri opgave

15. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave, der er en del af min SSO.

Jeg har vedhæftet et  dokument. 

I den opgave, hvor jeg skal finde vinklen mellem AB og BC kan jeg se, at jeg har lavet en fejl. Vinklen kan umuligt være 130 grader. Men jeg kan ikke finde min fejl!!

Håber meget, at I kan hjælpe! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

 

     det skal være BA og BC for at beregne vinkel B


Svar #2
15. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Årh, så jeg har vendt vektorerne forkert? 
Hvilke skal vendes så?

 

Gælder dette også, når jeg senere skal udregne arealet af trekanten?


Svar #3
15. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Haha, nu kan jeg se det. Tror det er på tide jeg holder en pause.

Tusind tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2011 af PeterValberg

Areal:

Der bruger du bare vektorne AB og AC

TABC = 1/2·|AB×AC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
15. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Jeg skal i min opgave vise hvordan man løser en klassisk trigonometri opgave, hvor jeg SKAL finde arealet af trekant ABC.

Er det en god idé, at jeg finder alle vinklerne i trekanten? Eller tror I, at jeg har vist det ved kun at finde én vinkel? For det kommer godt nok til at tage meget plads!


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2011 af mathon

klassisk trigonometri opgave
                                                          Areal =
                                                                          
√(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))              2s = a+b+c
                                                                           (1/2)
·b·c·sin(A)
                                                                            (1/2)·a·c·sin(B)
                                                                            (1/2)·a·b·sin(C)

når arealet er beregnet med én af formlerne,
er der vel overkill at fortsætte.
 


Svar #7
15. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Min lærer sagde, at jeg også skulle vise hvordan jeg finde vinkler og sider. 

Men skal jeg finde alle tre vinkler, eller nøjes med én og skrive, at de andre vinkler kan findes på samme måde?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2011 af PeterValberg

#4 Rettelse

Jeg mener:

TABC = 1/2·|det(AB,AC)|

idet krydsproduktet (som jeg fejlagtigt fik "brugt") først "kommer  i spil",
når vektorerne bliver tredimensionelle....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2011 af mathon

 

                                              A = cos-1((b2 + c2 - a2) / (2bc))

                                              B = cos-1((a2 + c2 - b2) / (2ac))

                                              C = cos-1((a2 + b2 - c2) / (2ab))


Skriv et svar til: Vektorer i planen - trigonometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.