Fysik

SRP - Kuglestød, Luftmodstand

15. december 2011 af Japp123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Luftmodstandskraften F kan beregnes af:

F=0,5 pAcw•v2

Okay, så får jeg et tal, hvad skal jeg gøre med dette tal bagefter?

 

Tak på forhånd, jeg er ret lost i det her med luftmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af peter lind

Det kommer jo an på hvad opgaven går ud på.


Svar #2
15. december 2011 af Japp123 (Slettet)

Jeg har beregnet hvor langt et kuglestød kommer uden luftmodstand og vil nu gerne beregne hvor meget luftmodstangen betyder i forbindelse med dette kuglestød.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af peter lind

Du skal addere den kraf til bevægelsesligningen. Jeg vil advare dig om at det giver en differentialligning, der er meget svær at løse. For små hastigheder bruger man ofte at tilnærme med en lineær funktion i v. Det giver en ligning, der er meget nemmere at løse.


Svar #4
15. december 2011 af Japp123 (Slettet)

Hvordan gøres dette? Hastigheden er ikke så stor (15m/s)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af peter lind

Du har af Newtons anden lov m*d/vdt = F = Ftyngde + Fmodstand

Hvis du bruger formlen i #0 vil Fmodstand = -k*|v|v   med lineær afhængighed Fmodstand = -k*v. Det er |v|, der giver vanskelighederne og det slipper man jo af med i den lineære model.


Svar #6
16. december 2011 af Japp123 (Slettet)

Alright. Tak!


Skriv et svar til: SRP - Kuglestød, Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.